Verzekering

Ai een pijntje, wat nu?

Uiteraard proberen we onze activiteiten op een verantwoorde manier te organiseren. We hebben oog voor de veiligheid van iedereen. Toch is een ongeval (te) snel gebeurd. In het geval van een ongeval, of het nu op een Chirozondag of op kamp gebeurd is, de leiding geven de ouders verzekeringspapieren mee. Indien dat niet gebeurd is, kunt u het formulier HIER downloaden. Als er medische kosten aan verbonden zijn, bijvoorbeeld door het ziekenhuis of de dokter, dan komt onze Chiroverzekering daar intussen.

Wat doe ik met dat medisch getuigschrift?

U geeft het formulier aan de dokter en laat het door hem invullen. Daarna scant u het formulier in en stuurt u het door naar de leiding op volgend e-mailadres: chiro.9manneke@gmail.com of u kan het persoonlijk aan de leiding afgeven op een Chirozondag. De leiding brengt dan de nodige administratie in orde. Vergeet zeker niet uw eigen e-mailadres mee te geven, dan kan het hele proces vlotter verlopen en bovendien wordt u op de hoogte gehouden.

OPGELET Er kan slechts overgegaan worden tot de vergoeding van het slachtoffer wanneer wij in het bezit zijn van ALLE documenten. Vergeet de bankrekening niet te vermelden, dat zal de regeling bespoedigen.

Wat met de mutualiteit?

U betaalt altijd zelf eerst de kosten die u maakt bij de dokter, de kliniek of de apotheker. Bij de apotheker vraag je hiervoor een formulier BVACN. Als u aangesloten bent bij een mutualiteit laat je je eerst door hen terugbetalen. Vervolgens stuur je het borderel van de mutualiteit (een formulier waarop aangegeven staat hoeveel de mutualiteit terugbetaald heeft) en de kostennota’s naar IC-verzekeringen (Kempische Steenweg 404, 3500 Hasselt)

Als u niet aangesloten bent bij een mutualiteit bezorgt u alle oorspronkelijke stukken aan de verzekeringsdiensten van IC-verzekeringen (Kempische Steenweg 404, 3500 Hasselt). De vergoedingen worden rechtstreeks aan het slachtoffer uitbetaald.

Pas op met doktershonoraria

Als je naar het ziekenhuis moet en je vraagt zelf om in een éénpersoonskamer te liggen, dan mogen de artsen zelf hun ereloon bepalen en zal de prijs per ligdag ook verhogen. Dokters durven gemakkelijk 2 tot 3 keer hun normale honorarium vragen. De verzekering betaalt dat niet terug! Als de dokter zelf beslist om je in een aparte kamer te leggen omdat je situatie ernstig is, dan moeten het ziekenhuis en de arts zich aan de normale tarieven houden. Hou dan ook in het oog dat dit gebeurt.