Wat is Chiro?

wat is chiro nu feitelijk?

In de Chiro spelen we samen en beleven we het hele jaar door een leuke zondagnamiddag. Het liefst kom je elke week. Hoe meer je komt, hoe meer vrienden je maakt en hoe leuker Chiro is. Tijdens de Chironamiddag spelen we samen in groep. Omdat elke leeftijd anders is, spelen we met kinderen en jongeren van dezelfde leeftijd. Zo zijn er 6 afdelingen, elk met zijn eigen kleur en eigen leiding (zie Afdelingen). Zo maken ze nieuwe vrienden en veel plezier. In Chiro Negenmanneke kan je elke zondag (bekijk de Kalender eens) van 14u tot 18u terecht voor een knotsgekke, toffe maar soms ook vreemde namiddag. Samen met vrienden uit de bol gaan, spannende avonturen beleven, je een breuk lachen, ... Soms moet je je verkleden of neem je een speciaal voorwerp mee! Dat vind je allemaal terug in het 'boekje' waar alle zondagen en benodigdheden per afdeling in staan (zie Boekje).

waar moet ik zijn voor fun?

Het hele gebeuren vindt plaats op ons Chiroterrein in de Sint-Stevensschool op de Gustave Gibonstraat 1A, 1600 Sint-Pieters-Leeuw. Iedereen is welkom!

hoe ziet zo’n zondag eruit?

De zondagnamiddag begint voor elke afdeling om 14u. Dan fluit de leiding en verzamelen we om een gezamenlijk openingsmoment (de formatie) te houden. Daarna gaat de spelnamiddag per afdeling van start. Een greep uit het aanbod: quiz, (fiets)tocht, zwemmen, sport, zingen, verhaal, pleinspelen, speurtocht, knutselen, filmpje,  enz… Uiteraard wordt er ook steeds gezorgd voor een kleine versnapering en een drankje als vieruurtje tegen een kleine vergoeding (50 cent per koekje/drankje). Naast onze wekelijkse zondagnamiddagen zijn er ook nog afdelingsweekends (die jullie tijdig zullen worden meegedeeld) en als kers op de taart, een 10-daags kamp!!

kost dat veel?

Het inschrijvingsgeld bedraagt jaarlijks €25. Als je het inschrijvingsgeld hebt betaald en je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, ben je officieel ingeschreven als lid van Chiro Negenmanneke. Door jouw inschrijving ben je steeds verzekerd op Chirozondagen (zie Verzekering). Maar we gaan er van uit dat je je niet te vaak pijn gaat doen ;) 

nog niet overtuigd?

Je kan het hele jaar door lid worden. Zo kan je gerust enkele zondagen afkomen om te zien wat het geeft. Dus als jij soms denkt: "Ik verveel me dood, ik weet niet wat doen." Kom dan uit je luie zetel en spring in het Chiro-avontuur! Blijf niet bij de pakken zitten en kom af! Je zal er geen spijt van hebben. 

meer info?

Voor meer informatie kan je terecht bij de leidingsploeg (zie Leiding). Je kan hen contacteren via het e-mailadres chiro.9manneke@gmail.com of via de contactpagina. Naast de website hebben wij een Facebookpagina en Instagramaccount waarop wij bereikbaar zijn en waarop wij vanalle nieuwtjes of foto's van de Chiro activiteiten droppen. Volgen is dus zeker de moeite waard!